Черкаські волонтери 5 років допомагають військовим на Сході

10:23, 10 вер. 2019
 
Черкаські волонтери 5 років допомагають військовим на Сході

Маскувальні сітки і солодощі. Таку допомогу сьогодні учасникам операції об’єднаних сил відправлять черкаські волонтери з комітету самоорганізації населення «Дніпровський». Військовим на Сході України вони допомагають 5 років, з перших днів початку бойових дій.

З 9 ранку черкаська волонтерка Ангеліна Танюк разом зі своїми колегами в’яже маскувальну сітку. Розповідає, аби вчасно передати її військовим, працюватимуть без перерв.
«Дома завжди робота є, але тут якось зблизилися ми всі і стали, як одна сім’я».

Над виготовленням сітки працюють шестеро волонтерів. Кожен допомагає чим може, - розповідає Ольга Занора.
«Ми ходимо чотири дні на тиждень. Буває і до першої, і до 12, як втходить. Приносять нам отакі сітки і ми в’яжемо їх. Є замовлення на капусту, на вареники, пиріжки. Оце все наш комітет робить, приїжджають забирають, буває таке, що солдати дякують нам».

Згортки тканини на смужки ріжуть щодня, аби не затримувати процес виготовлення сіток, - говорить волонтерка Лідія Шереметьєва.
«В мене два сини теж. І мені шкода дітей. Я оце як подивлюся по телевізору, що з них там знущаються. Вони ж бідні там ходять. І шкарпетки плетемо, і сітки в’яжемо їм, щоб ховалися вони трошки».

Цього разу на Схід волонтери передадуть дві маскувальні сітки. Більше зробити не встигають через брак людей, - говорить голова комітету самоорганізації населення «Дніпровський» Любов Здоровенко.
«Нам дуже потрібні робочі руки. Тому, що зараз величезна потреба в сітках, а наші такі завзяті «павучки» не встигають. Найбільше у нас може лежать чотири сітки. Ми працюємо не з одним волонтером, і хлопці діляться між собою, кому більше потреба, кому потрібніше – тому ми й віддаємо».

Отримають військові від волонтерок і домашню випічку. До вечора, розповідає Марина Олексійчук, приготує для хлопців кекси.
«Якщо є можливість – то допомагають і наші бабусі. Ми їх просимо – вони готують вдома. Пиріжки, кекси, в основному».

Зі слів Марини Олексійчук, допомогу на Схід відправлять сьогодні ввечері. Завтра розпочнуть виготовляти для військових суміш з меду та горіхів. Так, додає волонтер Олексій Святенко, допомагатимуть бійцям лікуватися від застуди, коли стане прохолодніше. Для цього чоловік придбав 60 кілограмів меду.
«Волонтерська доля вона нічим не краща тої долі, як хлопці пашуть на передовій. Тисячами, вже не сотнями тисячами готову продукцію від них відвіз на передову, сам був більше ста разів на «нулі». Ми не їздимо десь по комендатурах, ми їздимо по хлопцях, які сидять в окопах і з рук в руки віддаємо тим людям, які дуже потребують».