Сім шкільних ранців укомплектували черкаські волонтери

14:37, 2 вер. 2019
 
Сім шкільних ранців укомплектували черкаські волонтери

Сім шкільних ранців укомплектували черкаські волонтери у межах всеукраїнської акції «Збери портфель дитині». Нагадаємо, стартувала вона 1 серпня. Зі слів координатори проєкту Ксенії Лози, частину зібраного приладдя передадуть учням із багатодітних сімей, решту до обласного дитячого центру «Теплий дім».

Зошит до зошита, олівець до олівця – спочатку волонтери сортують зібране шкільне приладдя. Далі формують окремі комплекти.
«Ми допомагаємо іншим людям, насамперед це потрібно для нас, бо хто уже віддавав, хто допомагав, то вони, як приємно на душі стало».

Волонтерка Віола Скорикова – одна із тих, хто долучився до акції. Сьогодні вона принесла торбинки для спортивної форми, зошити і набори кольорових олівців.
«Треба допомагати. У котрих немає або батьки купити не можуть, це дуже скрутно, треба їм допомагати, щоб це не відбилося на навчанні, булінгу – в тебе є, а в мене немає, давай тебе давить».

Зі слів координаторки проекту Ксенії Лози, у Черкасах такий доброчинний проект організовують вдруге. Торік завдяки волонтерам з різних міст України вдалося зібрати до школи 436 дітей.
«Всього зошитів 128, 12 альбомів, дуже багато ручок, 12 пеналів, нам ще перекинули наші волонтери гроші і я думаю, що ми зробимо 12 повноцінних наборів, просто ще докупимо».

Жінка додає – частину комплектів надішлють багатодітним родинам поштою. Ще половину відвезуть завтра до обласного дитячого центру «Теплий дім».