Проект «Громадський бюджет» у Черкасах відтермінували

15:33, 28 сер. 2019
 
Проект «Громадський бюджет» у Черкасах відтермінували

Проект «Громадський бюджет» у Черкасах відтермінували. Оскільки завершилась відповідна програма, повідомив Суспільному заступник начальника управління інформаційної політки черкаської міської ради Олексій Дубовий. Нині в управлінні працюють над новою програмою на 2019 – 2022 роки. Вона, зі слів Олексія Дубового, відрізнятиметься від попередньої.

Ліхтарі по вулиці Святотроїцькій у Черкасах – проект-переможець «Громадського бюджету». Їхня вартість – 400 тисяч гривень. Автор проекту Олександр Панасенко реалізацією свого проекту задоволений.
«У місті є багато проблем на великі, звичайно, більше уваги звертають акцент іде на дороги. Я розумію це важливі питання, а деякі питання просто випадають з поля зору, тому громадський бюджет це можливість звернути увагу на такі питання».

Ще триває облаштування майданчика для вигулу собак у парку Хіміків, розповідає черкащанка Ксенія Скалько. Вона одна з тих, хто голосував за спеціальне місце для вигулу тварин. На такий майданчик, каже, чекала 5 років.
«Ввзагалі-то дуже проблематично гуляти з собакою не лише по паркам, але і взагалі. Ти виходиш в якусь школу, щоб вигуляти, а тебе звідти виганяють, в парк – тебе звідти виганяють, хоча ми завжди прибираємо за собакою, бо в першу чергу це повага до нашої тварини».

Цього року заявки на участь у «Громадському бюджеті» не приймають. Програма, яку започаткували у 2015 році – завершена, пояснює заступник начальника управління інформаційної політики черкаської міськради Олексій Дубовий. Новий проект розробили, але на сьогодні не затвердили.
«Програму фактично вже на цьому тижні плануємо подати на розгляд до виконавчого комітету і все залежатиме від того, як швидко буде призначена нова сесія».

Олексій Дубовий пояснює чим новий проект «Громадського бюджету» відрізнятиметься від попереднього.
«Пропонуватимемо розмежувати на дві великі категорії це, так звані, бюджетні проекти, ті які стосуватимуться шкіл, лікарень, бібліотек, матимуть безпосередню прив’зку до якоїсь бюджетної у станови. І громадські проекти, тобто це всі інші проекти, які належать до повноважень виконавчих органів, я нагадаю, що буь-який проект має бути у повноваженнях орагнів міської влади. Розподіл 10-10 і на великі проекти хочемо передбачити 8 млн, на маленькі – 2 млн грвиень».

Нині «Громадський бюджет» має 14 переможців на загальну суму 9 млн. 950 тисяч 929 гривень. 4 проекти вже реалізовані.