12 людей на базі комунального підприємства «Черкасиелектротранс» вчать водити тролейбус

16:04, 27 сер. 2019
 
12 людей на базі комунального підприємства «Черкасиелектротранс» вчать водити тролейбус

12 людей на базі комунального підприємства «Черкасиелектротранс» вчать водити тролейбус. Після завершення навчального курсу, студенти отримають посвідчення водія категорія «Т». Семеро учнів – черкащани і перебувають на обліку у обласному центрі зайнятості. Ірина Філенко побувала на практичному завданні та поспілкувалася із майбутніми водіями громадського транспорту.

Сьогодні у студентів практичний курс – «електричне обладнання та будова тролейбуса». Чотири дні на тиждень для них начитка лекцій, один день – виробниче навчання.

Роман Рябоконь каже, що має 19 років викладацького досвіду і характеризує нинішню групу як цілеспрямованих та зацікавлених у навчанні студентів.
«Останнім часом на курси приходять люди вже з досвідом роботи і освітами різних спеціальностей. Остання група – люди в основному із вищою освітою різних напрямків».

Черкащанка Юлія Проценко каже, зацікавилася курсами водіїв тролейбуса, бо захоплюється автомобільною справою.
«У нас поки що теорія, нас вводять у процес. Ми потихеньку проходимо деталі, будову, ми водіння ще поки не починали».

Серед 12 студентів курсу, п’ятеро із Кропивницького. Серед них Дмитро Мусієнко. Він каже після навчання у Черкасах, поїде додому.
«Це моя мрія була на міському великому транспорті, коли навчався більше хотів на автобусах, але в житті не доходило до цього, а тут така можливість з’явилася і ми з дружиною прийшли до думки, що можна спробувати навчатися».

Кропивчанка Ірина Гвардіон. Працює кондукторкою, вирішила змінити професію та кермувати тролейбусом.
«Намагаємося розуміти, нам дуже дохідливо це все пояснюють, дуже чекаємо, коли у нас почнуться водіння. Кажуть, що з вересня, ми всі цього дуже чекаємо».

За словами заступника директора Комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Олексія Ворони, минулого року підготували 9 водіїв тролейбусів, цьогоріч – 12. Усіх їх працевлаштують на підприємствах у Черкасах та Кропивницькому.
«Наш навчальний заклад готує водіїв із осіб, які мають статус безробітних. Тобто через міський центр зайнятості із фінансуваням. В даній групі є 5 осіб, які за договором із нашими колегами із Кропивницького, підготовуємо і їх для Кропивницького, сім осіб – від нашого міського центру зайнятості для нашого підприємства».

Як каже Олексій Ворона, у планах підприємства – отримання ліцензії для підготовки слюсарів.