Першого вересня у селі Набутів Корсунь-Шевченківського району відкриють амбулаторію

14:04, 21 сер. 2019
 
Першого вересня у селі Набутів Корсунь-Шевченківського району відкриють амбулаторію

Першого вересня у селі Набутів Корсунь-Шевченківського району відкриють амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Про це журналістам Суспільного повідомив голова Набутівської об’єднаної територіальної громади Олег Малюга. З його слів, вона є першою в області збудованою в межах децентралізації.

Світлана Демиденко чекає своєї черги до сімейного лікаря. Вона рік тому уклала з ним декларацію. Жінка розповідає, що зараз амбулаторія розташована в адміністративній будівлі, в якій крім медичного закладу, є ще сільська рада та територіальний центр.
«Нову будівлю нам зробили, люди є обслуговуючі, лікар у нас є хороший Сергій Сергійович і молодого лікаря нам дали – це дуже добре тому що на двох лікарів, які були дуже велике навантаження».

Зі слів голови Набутівської громади Олега Малюги, нова амбулаторія обслуговуватиме 6 тисяч 500 осіб. В установі працюватиме три сімейних лікаря. Один із них Валентин Камінський. Він закінчив Запорізький державний медичний університет і за розподілом потрапив до цієї амбулаторії.
«Я нещодавно вийшов на роботу, пропрацював два тижні зараз підписали зі мною по електронній базі 12 чоловік, це по кількості мало, бо в інших селах набирають більше моїх знайомих».

Лікарів в амбулаторії вистачає. Їх забезпечують житлом та повним соціальним пакетом, додає Олег Малюга.
«Таких амбулаторій по Україні будується 513 в Черкаській області – 23. Це амбулаторія групової практики, кошти 8млн. 420 тисяч. Наше співфінансування – 842 тисячі, та обладнання ще 500 тисяч та наше співфінансування 10%, і автомобіль буде поставлений ще за 500 тисяч».

Зі слів Олега Малюги, до кінця року в амбулаторії встановлять стоматологічний кабінет та ультразвукового обстеження.