Перші шахові турніри відбулись у Черкасах у сквері «Юність»

13:33, 16 сер. 2019
 
Перші шахові турніри відбулись у Черкасах у сквері «Юність»

Перші шахові турніри відбулись у Черкасах у сквері «Юність». Їх влаштували вчора увечері. Зі слів директора комунального підприємства «Дирекція парків» Андрія Кучі, спеціальні столи встановили тиждень тому, щоб заохотити жителів міста грати в шахи.

Черкащанка Ірина Фарина грає в шахи з дитинства. Розповідає, чому подобається ця гра.
«Вона розвиває логіку. Взагалі розумові здібності, стратегію, і в житті можна навіть застосувати, завжди корисно подумати перед тим як щось зробити».

Жінка зазначає, щодня з любителями шахів збираються в Південно-Західному районі на дитячому майданчику, аби пограти. Тут вона грає вперше.

Аби зіграти свою першу партію чекає черкасець Володимир Пахар. Він займається шахами 65 років та має перший розряд. Чоловік додає, що до черкаського шахового клубу входить 50 осіб.
«Ну, це влітку, у теплу пору року, а хотілося б, щоб було приміщення, не тільки ж жителі обласного центру грають, а й в районі, змагання треба проводити, взагалі ми зацікавлені».

Марина Бабич проходить цим сквером щодня, коли йде на роботу. Дівчина розповідає, що ніколи не грала в шахи.
«Абсолютно не заважають, це непогано, що вони придумали таку ініціативу, є людям де провести вільний час, людей чимало зібралось, я думаю, якби я вміла гарти я б теж приєдналася».

Галина Ореховська працює в банку, який розташований навпроти гральних столиків. Каже, вперше за тиждень бачить, як їх використовують за призначенням.
«Щодня зранку бачу, як люди без роботи тут сидять. Це схоже більше на безлад, ніж на культурний відпочинок. Часто пиво п’ють серед дня, краще б сосни змінили, ніж поставили ці столи».

Зі слів директора комунального підприємства «Дирекція парків» Андрія Кучі, один стіл коштує 18 тисяч гривень. Гроші на них спрямували із програми соціально-економічного розвитку міста.
«В них є велика група осіб, попросили встановити додаткові лавки, щоб одні могли дивитися, і ми поставили ще дві лавочки».

Сюди потрібно приходити зі своїми шахами – зазначає Андрій Куча і додає – у наступному році шахові столи встановлять у Долині троянд.