Сьогодні БК «Черкаські Мавпи» розпочав підготовку до нового сезону

13:24, 15 сер. 2019
 
Сьогодні БК «Черкаські Мавпи» розпочав підготовку до нового сезону

Сьогодні баскетбольний клуб «Черкаські Мавпи» розпочав підготовку до нового сезону. Про це журналістам Суспільного повідомив головний тренер команди Максим Міхельсон. Колектив провів перше ранкове тренування у спорткомплексі «Манеж». Нині у команді 13 гравців, серед яких новачки та дублери «Мавп».

Капітан «Черкаських Мавп» Олександр Кольченко розповідає, чому лишився в колективі.
«Залишилась не закінчена сторінка в історії. Минулий сезон не вдалим видався і залишився не приємний осад. Не хотілось покидати команду на цій ноті. Спробуємо в цьому році виправитись, зробити все можливе від нас, як від гравців так і колективу, щоб команда знову потішила своїх уболівальників як мінімум медалями».

Цього сезону «Черкаські Мавпи» підсилились американським форвардом Діоном Райтоном та двома українцями Олександром Бєліковим та Олександром Кушніровим. Олександ Кушніров останній сезон провів у складі чинних володарів Кубку України – Дніпрі. Каже, чому вирішив нині грати за «Черкаські мавпи».
«По-перше, це ексчемпіони, це прсетижно приїхати в таку команду. По-друге, тут швидка гра і стиль, який мені підходить».

Нині «Мавпи» тренуються у дворазовому режимі – вранці робота над фізичною підготовкою, увечері – гра з м’ячем, додає тренер з фізичної підготовки команди, Сергій Загоруй.
«Завдання звести всіх, щоб вони всі були на одному рівні. Початковий етап розрахований на те, щоб перевести їх спеціально в підготовчий і надалі їм прийдеться добре попрацювати, щоб підготуватись до змагань».

Зі слів головного тренера колективу Максима Міхельсона команда ще повністю не укомплектована.
«Завдання було зберегти основних гравців. Залишити баскетболістів чемпіонського складу із тих гравців, які знають мою роботу, специфіку клубу і тих людей, котрі зможуть передати традиції клубу. Ми шукаємо гравців задньої лінії, ми хочемо закріпити, тому що перші і другі номери тільки молоді і ми шукаємо американців на цю позицію».

Зі слів керівника колективу команда тренується у Черкасах до 28 серпня. Потім у «Мавп» заплановані дві товариські гри проти «Київ-Баскету». А 10 вересня вони вирушать до Лівану на міжнародний турнір, додає Максим Міхельсон.