Волонтерці Лідії Шереметьєвій сьогодні виповнюється 85 років

13:47, 14 сер. 2019
 
Волонтерці Лідії Шереметьєвій сьогодні виповнюється 85 років

Квашена капуста, плетені шкарпетки, кікімори та сітки для маскування – п’ять років, відколи триває війна на Сході, волонтерка Лідія Шереметьєва допомагає військовим. Жінка працює у комітеті самоорганізації населення мікрорайону «Дніпровський», що в Черкасах. Сьогодні їй виповнюється 85 років. Наша Ірина Філенко поспілкувалася із іменинницею та дізналася, за що її цінують черкаські волонтери.

Черкащанка Лідія Шереметьєва протягом життя обрізала дерева у садах, була вихователькою, доїла корів та працювала вахтеркою. Каже, що має 48 років робочого стажу та 12 неофіційного після виходу на пенсію.
«В совхозі. 15 років я вручну 25 корів доїла, нетелів, дуже важко було, ще й дитина у мене мала родилася, ще й дитину за собою носила. В жолобі покладу дитину, подою коровки».

«Я запросила Лідію Григорівну допомогти українській армії у 2015 році», − пригадує секретарка мікрорайону «Дніпровський» Марина Олексійчук.
«Коли зустріла її, вона сиділа на лавочці і сумувала. А я кажу: чому ви тут сидите, приходьте до нас, у нас веселіше буде, а що я буду у вас робить я уже старенька, мені соромно з вами, кажу: приходьте».

Лідія Шереметьєва нарізає капусту для закваски. Через кілька днів підготовлені продукти черкаські волонтери відправлять військовим на передову.
«Сьогодні я все роблю. Що треба, все помагаю, що просять».

Голова комітету мікрорайону «Дніпровський» Любов Здоровенко каже: Лідія Григорівна – одна із її найцінніших волонтерок.
«Болять у них руки, ноги, уже у віці вони, але дуже-дуже вдячні за те, що вони приходять і кожний день тут працюють. Особливо нашій героїні, тому що вона своєму віці, героїня».