Відновлення рекреаційної зони «Сосновий бір» завершили лісівники Черкащини

13:01, 9 сер. 2019
 
Відновлення рекреаційної зони «Сосновий бір» завершили лісівники Черкащини

Відновлення рекреаційної зони «Сосновий бір» завершили лісівники Черкащини. Зі слів головного лісничого держпідприємства Чигиринського лісового господарства Сергія Перова: перед відкриттям пункту відпочинку, наприкінці липня, там загорілася одна із альтанок. Її відремонтували і нині туди з’їжджаються перші відпочивальники.

Лісничий Чигиринського лісництва Юрій Бобильов показує відновлену альтанку. Це зона для приготування їжі. Він каже, однією з версій причин пожежі є необережність відпочивальників.
«Згоріла майже половина цієї альтанки, верхні колоди, повністю нижні, ось видно замінили, поставили нові стойки, стіл».

Якби пожежу вчасно не загасили, полум’я могло б перекинутися на інші дерев’яні накриття, - додає головний лісничий Сергій Перов. Місце відпочинку, яке облаштовували упродовж двох з половиною місяців, було б знищене.
«Цю роботу ми проводимо, щоб люди масово і хаотично не ходили по лісу і не палили кострища десь, а контрольована відпочивали».

Місце для створення рекреаційного пункту вибирали недалеко від дороги, говорить Сергій Перов. Тут є парковка, альтанки, мангали, гойдалка, пісочниця і вбиральня.
«Весь матеріал, з якого побудований рекреаційний пункт – це власний матеріал, який заготовляємо у підприємстві за власний рахунок, на цей пішло круглого лісу 50 кубометрів».

Родина Лукаржевських – одні із перших тут відпочивальників.
«Нам тут подобається, для дітей облаштована зона: можна у пісочку пограти чи на качельці покататися, взагалі тут усе добре облаштовано нам подобається багато альтанок».

У планах Вікторії Лукаржевської відзначити на наступному тижні тут день народження тата.