Черкаський дитсадок № 40, що у мікрорайоні «Митниця» планують відновити

14:07, 6 сер. 2019
 
Черкаський дитсадок № 40, що у мікрорайоні «Митниця» планують відновити

Черкаський дитсадок № 40, що у мікрорайоні «Митниця» планують відновити. Про це суспільному повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов. Нині частину приміщення дитсадка орендує відділення Пенсійного фонду, іншу стоїть порожньою.

Ірина Лазарєва, мама двох дітей. Молодшу доньку до сусіднього з 40-им, 90-го садочка, жінка віддала цьогоріч. Ірина говорить, до закладу дитину зарахували, бо вона завчасно зареєструвала її в електронній черзі.
«Коли народилася, це у мене друга дитина, ми одразу записалися в чергу в цей садочок, тому що у нас дуже великий мікрорайон, дуже багато будинків. Ті, хто ставали в чергу, якщо вже дитині до першого вересня виповнюється два роки – запрошували до садочку, а ті хто не встиг записатися, ті не потрапляють до садочка. Дуже багато дітей і всі бажають до цього садочка, бо всі тут поряд живуть».

Митниця – мікрорайон міста, який нині забудовується і потребує нових садочків, розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Сергій Воронов.
«Будуються нові будинки, заселяються нові сім’ї, у них є малі діти і саме тому там є найбільша концентрація. При нормі, наприклад, 20 дітей в групі ми набираємо 30. Оскільки 20 ніколи не ходить, не приходить. Батьки десь їдуть в інші міста».

Аби діти мікрорайону могли ходити до садочка у неперезавантажені групи вирішили відновити роботу дитсадка № 40, що по вулиці Припортова, 10, розповідає Сергій Воронов.
«В цьому місяці ми будемо готувати проектну документацію. Вона вже є виготовлена, потрібно провести експертизу. Попередня сума відновлення за документацією 57 мільйонів гривень».

Нині частину приміщення дитсадка № 40 орендує відділення пенсійного фонду. Інша частина – порожня. Там помічаємо використані шприци з голкою, сміття, розбиті пляшки. Зі слів Ірини Лазарєвої вечорами у садочку молодь розпиває спиртні напої.
«Там багато і підлітків роблять і випивають. Що вони там роблять? То пожежа якась виникала там».

Зі слів Сергія Воронова, розпочнуть відновлювати садочок наступного року.