Черкащани долучились до всеукраїнської акції «Збери портфель дитині»

14:05, 5 сер. 2019
 
Черкащани долучились до всеукраїнської акції «Збери портфель дитині»

23 зошити, два альбоми, пачку кольорових олівців та фломастерів зібрали сьогодні черкаські волонтери у межах всеукраїнської акції «Збери портфель дитині». Зі слів її координатори Ксенії Лози, стартував доброчинний проект 1 серпня, збиратимуть необхідну шкільну канцелярію до кінця місяця.

Черкащанка Яна Сисенко обирає у супермаркеті шкільне приладдя. Про доброчинну акцію, каже, дізналася із соціальних мереж. Після роботи вирішила піти на закупи.
«У мене у самої донька школярка, я знаю, що на потреби канцелярії дуже багато грошей йде, її завжди мало, особливо зошити, ручки олівці. Тому я вирішила допомогти діткам іншим».

У Черкасах дві коробки для збору речей. Одну з них волонтери розмістили у офісі обласного молодіжного ресурсного центру. Заступниця директора Олена Левченко говорить:
«Чекаємо волонтерів, які хочуть допомогти маленьким черкащанкам підготуватися до школи. Чекаємо у МРЦ з понеділка по п’ятницю з 10 до 19:00».

Зі слів координаторки акції Ксенії Лози в обласному центрі такий доброчинний проект організовують вдруге. Торік завдяки волонтерам з різних міст України вдалося зібрати 436 соціально-незахищених дітей до школи.
«203 волонтери приймали участь у цій акції, 3 тисячі 153 зошита, 3779 олівців, я думаю, це дуже гарні результати. Ми плануємо передати дітям, які перебувають в центрі реабілітації «Теплий дім», але ми збираємо адреси чи контакти, яких ми не знаємо, але потребують такої допомоги, бо у нас у місті є сім’ї соціально не забезпечені».

Взяти участь у доброчинній акції можна до 30 серпня. Ще одна коробка для шкільного приладдя розміщена на базі Фонду поколінь «Хесед Дорот».