Річниця ДТП, у якій загинули 28-річна черкащанка та її 4-річний син

15:19, 24 лип. 2019
 
Річниця ДТП, у якій загинули 28-річна черкащанка та її 4-річний син

Рік тому, 24 липня у Черкасах у дорожньо-транспортній пригоді загинули 28-річна черкащанка та її 4-річний син. Близько 17-ї вони йшли пішохідним переходом на перехресті вулиць Чорновола-Чайковського і потрапили під колеса автомобіля «Фіат», якого вдарив БМВ. Зі слів прокурора у справі Вікторії Дидич, водій цієї автівки був у стані алкогольного сп’яніння.

За 10 місяців судового слідства у справі заслухали усіх свідків. Зокрема і тих, які під час аварії перебували в автівці разом з обвинуваченим, а також дослідили письмові матеріали справи, – розповідає прокурор відділу прокуратури області Вікторія Дидич.
«Він перебував не сам. А ще було з ним разом 3 пасажири. У межах, як досудового розслідування, так і під час судового розгляду вказані особи вказували, що саме обвинувачений перебував за кермом зазначеного автомобіля. Також проведені ряд експертиз. Судово-медичні, так і молекулярно-генетичні. За результами яких встановлено, що безпосередньо вказано особа перебувала за кермом автомобіля».

Обвинувачений свою вину заперечує.
«За що мене тримають під вартою? За те, що сталася ДТП, чи за те, що я її скоїв? Я не заперечую проти протоколу з місця події, що була аварія, були постраждалі, але це ніяк не доводить моєї вини».

Такої ж думки адвокат обвинуваченого Володимир Ткаченко.
«Двоє свідків чітко взазали щодо розсадки пасажирів в автомобілі. Вони чітко сказали, що за кермом був не Захаренко. Він сам зацікавлений в тому, щоб розставити всі крапки над «і» і хто ж таки був за кермом в тій аварії, яка сталася в липні місяці 2018 року».

За рік родичі загиблих не пропустили жодного судового засідання. Олександр Коровін, чоловік загиблої, вважає, що усі докази свідчать про те, що автівкою керував саме обвинувачений.
«Якщо не він був за кермом, хто ж тоді був? Як йому взагалі з таким живеться хотілося дізнатися. Чому він відмовився від слідчого експерименту, якщо всі його друзі його пройшли? То мабуть же ж є для того якісь причини, а його ДНК на подушках безпеки, як вони там опинилися?»

Зі слів прокурорки Вікторії Дидич, нині справа перебуває на завершальному етапі. Суд має розглянути частину доказів, долучених до справи обвинуваченим та заслухати його.