Опрацювання протоколів виборчих дільниць 195 ОВК

14:02, 22 лип. 2019
 
Опрацювання протоколів виборчих дільниць 195 ОВК

59% відсотків протоколів із виборчих дільниць , за даними центральної виборчої комісії, опрацювали члени 195 окружної виборчої комісії станом на 17 годину. Зі слів голови комісії Ростислава Ременюка, приймати протоколи дільничних комісій почали з 23 години. Усього на 195 окружній виборчій комісії мають опрацювати 318 протоколів. Округ охоплює Драбівський, Чорнобаївський, Чигиринський райони та 29 дільниць у Черкасах.

Чекають на здачу протоколів члени дільничної виборчої комісії із села Новоселиця, Чигиринського району. Там, зі слів заступника голови дільниці Ніни Полудень – проголосували 291 особа з 509.
«Тихо-мирно все пройшло. Порахували і приїхали. Ми приїхали о 4.40 і ось тут сидимо, це теж важко».

61% виборців проголосували у селі Нехайки, Драбівського району. Під час другого туру президентських виборів проголосували більше виборців – 67%, розповідає член дільничної виборчої комісії Раїса Клочко. У черзі представники комісії чекають з 9 години.
«За списком – 662. Проголосували – 406. Була трішки машина поламалась. По цих дорогах…»

На дільниці, що розташовувалась у 26-й школі Черкас, проголосували 948 осіб із 2016, розповідає голова дільниці Тетяна Тивончук. Документацію нині відправляють на уточнення, бо на одному з протоколів немає печатки.
«Це просто людський фактор, виправдань немає 18 членів, 25 спостерігачів, 2 екземпляри протоколів 44 всього і копій штук 15. Була впевнена, що вона є. Буде уточнення із тими самими даними з печаткою, оформленими належно».

Приймати протоколи члени окружної виборчої комісії номер 195 почали з 23 години, розповідає Ростислав Ременюк – голова комісії. І додає, що члени комісії виявляють велику кількість помилок.
«Це помилки технічного характеру десь не проставлений номер, деякі відправляємо на перерахунок, бо маємо сумніви. Дуже багато грубих помилок і це по всій Україні таке».

Зі слів виборчого омбудсмена у Черкаській області Тараса Щербатюка – порушень виборчого законодавства на 195 виборчому окрузі не виявлено.