Опрацювання протоколів виборчих дільниць 194 ОВК

13:53, 22 лип. 2019
 
Опрацювання протоколів виборчих дільниць 194 ОВК

97 відсотків протоколів із виборчих дільниць опрацювали члени 194 окружної комісії станом на 15 годину. Про це журналістам «Суспільного» повідомив голова 194 окружної виборчої комісії Петро Сивун. З його слів, звозити протоколи дільничні виборчі комісії почали опівночі. Округ охоплює Придніпровський район, частину Соснівського та 12 спеціальних дільниць міста.

На годиннику пів на першу ночі. Голови ДВК почали звозити на Окружну комісію перші пакунки з бюлетенями. Голова виборчої дільниці яка розташована у черкаському психоневрологічному диспансері Надія Духота чекає у черзі, щоб здати запаковані протоколи та бюлетені.
«Швидко проголосували, але не всі.
Здавати протоколи, здавати скрині, всю документацію, котра знаходиться в боксах».

На 194 ОВК чекає голова дільниці Анна Білокур. Сюди жінка привезла документи о шостій ранку.
«50% у нас проголосувало слава богу усе нормально, без порушень. Важко дуже, багато писати, партії і мажоритарників, прцювали усі».

З 6 години ранку своєї черги чекає секретар Дмитро Капилюшний, підрахунок голосів на їх дільниці завершили о 5 ранку. Чоловік додає, що об 11 годині ночі у них на дільниці вимкнули світло.
«У нас вимкнули світло на дві години, освітлювали усе ліхтариками, і так це все перераховували, а загалом усе відбувалось нормально».

За словами Вадима Трохимця директора черкаського району електромереж причиною вимкнення стало аварійне пошкодження кабелю. Електропостачання відновили за дві години.

Голова 194 окружної виборчої комісії Петро Сивун розповідає, що 40 перевірених протоколів повернули на уточнення.
«Технічні помилки, там такого нічого немає на політичні партії кандидатів це не вплдиває там цифри точні, а по кількості виборців є нюанси, які допускають пормилки члени ДВК».

Зі слів Петра Сивуна, результати з опрацьованих протоколів окружна комісія вносить до електронної системи «Вибори». Потім їх отримує Центральна виборча комісія.

Спостерігач громадянської мереж Андрій Чернега розповідає, що на 194 ОВК ним було зафіксовано одне порушення.