Порушення на виборчій дільниці

18:35, 21 лип. 2019
 
Порушення на виборчій дільниці

Відсутність інформаційних плакатів на дільниці – таке порушення зафіксував у селі Коробівка Золотоніського району Комітет виборців України. Про це Суспільному повідомив голова обласної організації Комітету Максим Михлик. За його словами, плакати розмістили не на стінах, як вимагає закон, а розклали на столах.

Виборчу дільницю у селі Коробівка на позачергових виборах до Верховної Ради облаштували у приміщенні сільської ради. Отримати бюлетень, аби зробити свій вибір – прийшла місцева жителька Ніна Загородня.
«Я перед тим, як іти на вибори все вивчила, все знаю, так що я навіть не звернула уваги, де що розвішано, я прийшла вже із своєю думкою.
У нас на будинку культури завжди перед кожними виборами розвішується агітація і кожна людина спокійно прийшла і роздивилася на всіх кандидатів, стала прочитала і за партію і за кандидата і вона вже йде із своєю думкою».

Інформаційні плакати розмістили не на стінах сільської ради, а поряд біля Будинку культури – говорить секретар дільничної виборчої комісії Марія Видришан.
«Раніше вішали, але я вам серйозно скажу, приходять виборці і кажуть, чого ти там його повісила, чого ви внизу його не покладете?»

Спостерігачка Наталія Багірова говорить: «Це не порушення, є у нас плакати, а люди літні, як на минулих виборах, а тут людина взяла в руки ознайомилася».

Голова черкаської організації КВУ України говорить: «Закон передбачає, що всі інформаційні плакати повинні бути розміщені на дільниці, те що не розміщено це порушення. Більше того це можна трактувати як приховану агітацію, якщо на столі лежить, а зверху чиясь, то можна трактувати як приховану агітацію».