Сьогодні в Україні відбуваються позачергові парламентські вибори (онлайн-марафон)

10:02, 21 лип. 2019
 
Сьогодні в Україні відбуваються позачергові парламентські вибори (онлайн-марафон)

UPD: 20.00 Всі виборчі дільниці на Черкащині закрито. Комісії розпочали підрахунок голосів.

UPD: 17.20 Станом на 16:00 поліція Черкащини зареєструвала 54 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Про це інформує сектор комунікації поліції Черкаської області.
 
Всі події зареєстровані, факти перевіряють. У Катеринопільському районі розпочато кримінальне провадження за незаконне використання виборчого бюлетеня, тривають слідчі дії.
 

UPD: 16.00 Станом на 16.00, за даними ЦВК, явка виборців на Черкащині становить 38, 37%.

UPD: 13.35 Поліцейські зареєстрували сьогодні понад 800 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Україні. Про це інформує заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич. Серед зафіксованих порушень - 28 на Черкащині. Здебільшого, ці повідомлення пов’язані з незаконною агітацією та перешкоджанням здійсненню виборчого права. Розпочато 10 кримінальних проваджень.

 

UPD:11.50 В.о. 197. 710901 спецдільниця - Канівська районна лікарня. Тут відсутні плакати кандидатів-мажоритарників. Про це інформує Комітет виборців України. Голова ДВК повідомляє, що ОВК видала тільки партійні плакати.

UPD:11.00 Станом на 11-ту годину всі дільничні виборчі комісії в Україні відкриті та працюють в штатному режимі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Також до підрозділів поліції надійшло 382 заяви та повідомлення по Україні, пов’язаних з виборчим процесом.

 

 

UPD: 10.20 У Черкаському слідчому ізоляторі та Черкаській виправній колонії (№62) засуджені голосують за одним загальнодержавним виборчим списком (списком партій). Можливості голосувати за списком в одномандатних виборчих округах їм не надали. Таке порушення зафіксував омбудсмен із захисту виборчих прав в області Тарас Щербатюк. Нині в ОВК 194 ОВО, до якого належить дільниця, вирішують питання, чи будуть люди голосувати відповідно до виборчого законодавства.

UPD: 09.45 Станом на цю годину на Черкащині порушень під час відкриття дільниць не зафіксовано - повідомив Суспільному очільник обласного осередку Комітету виборців України Максим Михлик.

На Черкащині 7 ОВО, на яких – 1093 виборчі дільниці. Чи всі вони відкрилися вчасно та без порушень, з’ясовують нині кореспонденти Суспільного.