Трьох свідків сьогодні заслухав Соснівський райсуд Черкас у справі неналежного виконання обов’язків лікарями

15:47, 11 лип. 2019
 
Трьох свідків сьогодні заслухав Соснівський райсуд Черкас у справі неналежного виконання обов’язків лікарями

Трьох свідків сьогодні заслухав Соснівський райсуд Черкас у справі неналежного виконання обов’язків лікарями Черкаського пологового будинку «Центр матері та дитини». Там 26 травня 2017 року народжувала черкащанка Світлана Портнова (нині Вовкогон). Жінка наполягала на проведенні кесаревого розтину. З її слів, провести операцію лікарі відмовилися. Через нестачу кисню дитина набула інвалідності.

Судове засідання розпочалося із слухання свідків сторони захисту. Першою заслухали жінку, яка одночасно із потерпілою Світланою Вовкогон, перебувала у «Центрі матері та дитини». Зі слів свідки, з потерпілою вона познайомилася у відділенні патології вагітності закладу і спілкувалася з нею у день пологів.
«Світлана стояла біля кабінету УЗД і плакала, коли я підійшла, то спитала: «Чого ти плачеш?». А вона сказала: «В мене подвійне обвиття пуповиною і вони мені нічого не кажуть, що будуть робити». А я кажу: «Чого тебе не «кесерять»?». Вона каже: «Це не є підставою».

Чому Світлані Вовкогон лікарі відмовилися робити кесарів розтин – розповіла лікарка відділення патології вагітних «Центру матері та дитини» Валентина Олійник. З її слів, аби потерпіла народила природнім шляхом і не переносила вагітність – скликали консиліум лікарів. Той призначив для цього спеціальні препарати.
«У зв’язку із метою преіндукції пологів назначено, це для підготовки пологових шляхів і для того, щоб максимально жінка почала народжувати сама. Вона почала народжувати і була переведена в пологовий зал.
На той момент підстав згідно 977 наказу для проведення планового кесарського розтину не було».

Світлана Вовкогон з показами лікарки не погоджується. Каже, виконувала всі призначення медиків, а коли дізналася, що є ризик для здоров’я дитини – наполягала на проведенні кесаревого розтину.
«Я вважаю, що я виконувала правильно, а результат говорить сам за себе в якому стані моя дитина».

У справі оголосили перерву до 10 вересня.