На звання «Герой-рятівник року» в Черкаській області номінували двох осіб

12:46, 9 лип. 2019
 
На звання «Герой-рятівник року» в Черкаській області номінували двох осіб

На звання «Герой-рятівник року» в області номінували двох осіб. Один із них Артем Андрієнко. У листопаді 2018, коли під час руху маршрутки водій знепритомнів, чоловік зумів зупинити спринтер. Тоді в автівці було 17 пасажирів, вони не постраждали. Водія врятувати не вдалося – відірвався тромб.

Артем Андрієнко – водій КРАЗа Чигиринської пожежно-рятувальної частини. 3 листопада 2018-го чоловік був у відпустці, повертався від батьків із Кривого Рогу до Черкас. Коли проїжджали Кіровоградщину водій «Спринтера» втратив свідомість.
«Ішло багато машин назустріч, якби я поруч не сидів, машину б викинуло на зустрічну смугу і він на повній швидкості ударився в якусь із машин і, в крайньому випадку, викинуло в ліс, а далі не хочу і загадувати».

Після зупинки автомобіля, разом із пасажирами Артем надавав домедичну допомогу.
«Дуже швидко, якісь пару секунд, питав, допомагав, надавали медичну допомогу, коли з’ясувалось – ми не в змозі йому допомогти, було прийнято рішення покласти у салон автомобіля і відправити у найближчу ЦРЛ».

Андрій Липка – керівник караулу і товариш Артема. Розповідає: його співробітник професіонал.
«Оцінюю вчинок як справжнього чоловіка, думаю у такій ситуації кожен міг так вчинити, але не кожен знає правильність дій. Артем професійний пожежний і молодець».

З області на рятівника року номінують двох осіб. Підсумки підбиватимуть під час професійного свята 17 вересня у День Рятувальника, говорить фахівчиня сектору зв’язків зі ЗМІ управління ДСНС Черкащини Оксана Крутоус.
«Два претенденти на участь у даній акції. Одна 13-річна дівчина з Тальнівщини, яка врятувала свою сестричку на ставку і наш сьогоднішній герой Артем. Це як приклад для наших громадян, які теж будуть в подібних ситуаціях, не соромитися, були мужніми і проявляти свою сміливість, і, можливо, сподіваємося, це вплине на вибір майбутньої професії».