Зміна місця голосування

12:56, 8 лип. 2019
 
Зміна місця голосування

540 жителів міста Черкаси на сьогодні змінили місце голосування. Про це журналістам Суспільного повідомила начальник відділу ведення держреєстру Придніпровського району Черкас Людмила Ганоль. Нагадаємо, змінити місце голосування виборці можуть до 15 липня.

Черкащанка Юлія Забудська прийшла змінювати місце голосування вперше. Каже, минулого разу не змінила місце голосування через черги.
«Цього разу я знаю, що ЦВК спростило процедуру, тому власне я змінила місце голосування, все було дуже швидко, буквально 5 хвилин».

Прийшов змінити місце голосування черкасець Руслан Веремієнко. Під час Президентських виборів він не знайшов себе у списках виборців.
«Мене взагалі не було в списках. Як виявилось, за місцем проживання мене не включили до виборчих списків. Я прийшов сюди, і мені повідомили: мене не можуть включити до списків, бо я не прописаний ніде. Цього разу я прийшов, просто віддав документи, паспорт, поставив два підписи, і все».

Зараз для зміни місця голосування не потрібні документи, щоб підтвердити причину. Громадяни мають принести з собою лише паспорт, говорить начальниця відділу ведення державного реєстру виборців Людмила Ганоль.
«Постановою ЦВК скасована норма щодо додавання документів. Зараз людина приходить із мотивованою заявою, і з паспортом, і може змінити місце голосування. Ми допомагаємо людям в електронному варіанті, щоб було швидше і простіше».

Також ті, хто змінюють місце голосування, не можуть голосувати за кандидатів у одномандатних виборчих округах – додає Людмила Ганоль.
«Якщо вона змінює місце голосування, і виходить за межі одномандатного виборчого округу, то вона отримує лише один бюлетень, за партію».

Нагадємо, Президент України Володимир Зеленський, 20 травня, під час інавгурації, оголосив про розпуск Верховної Ради. У той же день він підписав відповідний указ про припинення повноважень парламенту і проведення позачергових виборів у Раду 21 липня. 20 червня Конституційний суд України визнав рішення президента законним. Змінити місце голосування можна до 15 липня включно. Приймати громадян будуть до 17 години.