З проханням виплатити зарплату прийшли працівники КП «Придніпровська СУБ» до Черкаської міськради

13:10, 3 лип. 2019
 
З проханням виплатити зарплату прийшли працівники КП «Придніпровська СУБ» до Черкаської міськради

З проханням виплатити заробітну плату прийшли працівники комунального підприємства «Придніпровська СУБ» сьогодні до Черкаської міськради. Зі слів одного з них Олександра Вівденка, кошти заборгували за два місяці та відпускні. Нагадаємо, із 1 червня багатоквартирні будинки передали в управління приватному товариству, відтак обслуговувати їх Соснівська і Придніпровська служби утримання будинків припинили, працівників підприємства звільнили.

Разом із колишніми колегами до міськради прийшов Олександр Вівденко. З 2001-го чоловік працював у «Придніпровській СУБ» водієм. Каже, свою роботу виконував вчасно, а от зарплату за попередній місяць не отримав.
«Оце тиждень назад дали за квітень, нас розрахували, але за неодгуляні відпустки за травень і за скороченням якась вихідна допомога.
Жінка працює на іншій роботі, ми працювали разом, я пішов на іншу роботу, але ж ми ті гроші заробили і хочемо їх забрати».

Така ж ситуація і в слюсаря-монтажника Сергія Губатого.
«Ми розрахувалися, але заробітної плати нам так і не виплатили. Прийшли до адміністрації дізнатись, як проходить процедура по виплаті цієї заборгованості».

До працівників підприємства вийшла кураторка житлово-комунальної галузі міста Людмила Бордунос. Вона пояснює: виплатити заробітну плату працівникам стане можливо, лише, коли мешканці квартир, яких до цього обслуговувала служба утримання будинків, сплатять заборгованість підприємству.
«Кожна копійка, яка зайде на рахунок придніпровської служби утримання будинків, саме погашення боргів перед СУБ, буде пропорційно розділена на зарплати працівників і так планується повне погашення заборгованості до кінця серпня».

З 5 липня обов’язки директора комунального підприємства «Придніпровська СУБ» буде виконувати нині керівник його юридичного відділу Ілля Кравець. Зараз, каже він, коштів на балансі установи немає.
«КП «Придніпровська СУБ» не ліквідована рішення про ліквідацію не прийнято. Це є діюча юрособа, яка зобов’язана сплачувати як і зарплату так і податки.
На даний момент дебеторська заборгованість близько 10-11 млн. відповідно заборгованість по заробітній платі 3-3,5 млн».

Зі слів Олександра Вівденка, вони планують консультуватися з юристами та вирішувати, чи йти до суду.