З 4-го липня пенсіонери отримають підвищену пенсію

14:16, 2 лип. 2019
 
З 4-го липня пенсіонери отримають підвищену пенсію

З 4-го липня пенсіонери отримають підвищену пенсію. Про це повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду в Черкаській області Світлана Зінник. За її словами, перерахунок насамперед зроблять для тих, хто отримує мінімальну пенсію – 1497 гривень. Виплату збільшать на 67 гривень.

84-річна Лідія Григорівна живе в Черкасах. Жінка розповідає – працювати почала з дитинства. Перший запис у трудовій з’явився, коли їй було 16 років.
«Теж всі роботи робила. І корови доїла, і в полі робила, і де я тільки не робила. Тоді я ще проробила у психо-неврологичесному диспансері – 7 років. І проробила я сім років у глухо-німих у столовій на заводі теж».

Найважче, каже Лідія Григорівна, було працювати в радгоспі. Тоді вручну вона щодня доїла 25 корів.
Ще 12 років підпрацьовувала вахтером. В трудову, каже, увійшло не все, загальний стаж 48 років. Нині Лідія Шереметьєва отримує 2 тисячі 100 гривень пенсії. З її слів, цих грошей ледь вистачає аби купити необхідні продукти.
Лідія Шереметьєва вважає, що пенсія має бути 6-7 тисяч гривень.

Виплату збільшили пенсіонерам, у яких мінімальна пенсія – 1467 гривень – розповідає начальник Головного управління Пенсійного фонду в Черкаській області Світлана Зінник. За її словами перерахунок також здійснено пенсіонерам, які втратили годувальника, звільнені з військової служби, ветеранам війни, жертвам нацистських переслідування, шахтарям, особам із інвалідністю та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.
За словами Світлани Зінник, на Черкащині доплату нараховано майже 320-ьом тисячам пенсіонерів.