Міст кохання відкриють для відвідувачів за тиждень

10:49, 1 лип. 2019
 
Міст кохання відкриють для відвідувачів за тиждень

Міст кохання, що в парку «Сосновий бір», відкриють для відвідувачів за тиждень. Про це розповів директор комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча. Нині на конструкції укладають дерев’яне покриття.
Нагадаємо, на ремонт міст кохання зачинили торік. Тоді дерев’яне покриття прогнило, конструкція стала небезпечною.

Прикрасити відкриту паркову зону новим мостом – з таким задумом 52 роки тому відкрили у Черкасах міст кохання, розповідає краєзнавець Сергій Ганницький.
«З 1965 по 76 рік керівником обласної структури був Олександр Андрєєв, який і привіз до Черкас цей міст, побачивши його у місті Новомосковськ на Дніпропетровщині, вирішивши, що він якраз прикрасить нову паркову зону, яка була відкрита у 67 році. І пройшло не так багато часу. Одесапроект розробила документацію, а на Дніпропетровщині зробили цю конструкцію».

За 50 років потому це місце пов’язують з легендами та переказами, каже Сергій Ганницький.
«Для одних це місце, яке поєднує двох людей, для інших – місце смутку, трагедії».

Нині міст кохання зачинений на ремонт. Його розпочали робити минулого року. Тут до половини мосту уклали дерев’яне покриття. Матеріалом стала акація. Так він буде міцнішим – говорить директор комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча.
«Уже його відпіскоструїли, зідрали стару фарбу, іржу, пофарбували, поґрунтували. Зараз почали улаштовувати дерев’яне покриття, тобто десь відсотків 40-45 ми вже поклали.
Деякі роботи будуть ще проводитись. Бо ми там хочемо з електрикою трошки удосконалити світильники і будемо ставити перила. На верх будемо теж класти дерево».

На відкриття мосту чекає Артем Мединський. Сюди він прийшов з родиною. Каже, думали, міст працює і хотіли пройтися ним.
«Нам хотілось би піднятися, подивитися краєвиди черкаські. Давно не був. Дуже шкода, що він закритий».

Завершити укладати покриття планують за тиждень. Тоді ж відкриють вхід на міст для черкасців.