Родина з Білозір’я організувала дитячий спортивний клуб

12:11, 27 чер. 2019
 
Родина з Білозір’я організувала дитячий спортивний клуб

У селі Білозір’я на Черкащині сім’я Пархоменків організувала безкоштовний дитячий спортивний клуб. За словами засновниці Тамари Пархоменко, взимку до них приходять 20 дітей, влітку буває і до півсотні. Школярі приходять додому до сім’ї кілька разів на тиждень, і з ними займаються старші діти.

Крістіна та Ангеліна Пархоменки допомагають матері Тамарі Пархоменко готувати для дітей обідній перекус:
Засновниця клубу Тамара Пархоменко розповідає про графік дня у клубі.
«Починаємо з елементарного: вітатися з людьми, поважать одне одного не ображать одне одного, підтримувать одне одного, така ціль цих уроків, а потім уже і до розваги: вони та розважаються, в якісь ігри грають».

Олександр Пархоменко каже: «Діти потребують уваги, діти потребують того, що треба з ними якось займаться, та я і сам виріс на вулиці і знаю, якщо з ними нема ким займатися, то починає дурне в голову лізти. Так і ми вирішили: почали робить на постійній основі наш дитячий спортивний клуб».

Олександр додає, що після виховних уроків та басейну, діти грають у спортивні ігри на сільському стадіоні. Каже, що у них у клубі існує правило, якого мають дотримуватися усі.
«Тут всі рівні. Всі однакові. Що бідні, що багаті, що розумово – всі однакові».

Сьогодні на заняття прийшла 9-класниця Надія Саєнко. Дівчинка відвідує клуб з початку червня.
«Мені розповіла моя подруга Анна, яка ходить сюди третій рік, і вона мені розповіла, що можна купатися у басейні, пізнавати багато чого нового і я вирішила спробувати прийшла і мені тут дуже-дуже сподобалося».

Син сусідки Оксани Толя відвідує дитячий клуб два роки. Оксана каже, що задоволена дозвіллям своєї дитини.
«Йому тут подобається. Тут веселі діти, веселі ігри, друзі, насамперед, це друзі. Мені подобається тим, що вони не займаються тут поганими вчинками, навчають всього позитивного».