Серед випускників сьогодні – учні першого у Черкасах інклюзивного класу

12:43, 26 чер. 2019
 
Серед випускників сьогодні – учні першого у Черкасах інклюзивного класу

Серед випускників сьогодні – учні першого у Черкасах інклюзивного класу. У 2008 для трьох дітей з вадами опорно-рухової системи у міській загальноосвітній школі № 3 організували спеціальне навчання. Загалом в класі 23 учні.

Нині випускники, репетирують вихід на сцену.
Володимир Ільїн повторює свої слова, хлопець розповідатиме гумореску.
«Власне кажучи, гумор Глазового мені подобається, а гумореска вчиться досить легко, тому що я сам нещодавно писав домашні твори».

Мама Володимира пригадує роки навчання сина. Розповідає: найскладніше було, коли вчилися писати, читати, рахувати.
«У початковій школі допомагала, важко було, плакала, тому що не міг тримати ручку і олівець. Школа була рідним домом для мого сина, він завжди із задоволенням і радістю сюди біг, діти завжди його розуміли, ніколи ми не знали, що таке булінг оцей».

Оксана Болоніна – перша вчителька випускників. Навчала за стандартною програмою 3 учнів, один з яких нині відвідує іншу школу. Дещо з матеріалу доводилося спрощувати, - говорить вона.
«Тільки працювати на тому, що ти будеш їх жаліти – ні. Ти повинен стати поруч з ними, я вважаю, що я це зробила, і поруч з ними по-тихеньку, по-тихеньку, кочка за кочкою».

Серед учнів інклюзивного класу Олена Шульга. Нашій знімальній групі дівчина по-секрету сказала, у якій сукні піде на випускний.
«В середині біле, а зовні чорне, воно чорно-біле, дуже гарне».

Класний керівник Тетяна Кононенко зізнається, найбільше хвилювалася за учнів під час іспитів.
«Вони дуже гарно здали ЗНО. Лєна і Вова справилися з цим тяжким завданням. Вірю в них у їхнє майбутнє, сподіваюся, що усі мрії в них збудуться».

У планах Володимира стати агрнономом. Олена обирає між професіями лікаря та соціального педагога. Каже, обов’язково присвятить життя допомозі іншим.