Перенесення виборчих дільниць на перші поверхи

17:30, 25 чер. 2019
 
Перенесення виборчих дільниць на перші поверхи

10 черкащан за період передвиборчої кампанії, яка розпочалась місяць тому звернулись до омбудсмена із захисту виборчих прав громадянської мережі «Опора» Тараса Щербатюка, аби їхні дільниці перенесли з другого поверху на перший. Про це він повідомив сьогодні підчас пресконференції. Загалом в Черкас під час президентських виборів 31-го березня 16 виборчих дільниць були розташовані на других поверхах.

Пенсіонерка Ніна Снет під час кожних виборів голосує на виборчій дільниці яка розташована на другому поверсі 25 школи Черкас. Жінка каже, що їй важко щоразу підійматися сходами.
«Йдеш сходами чи поруч, то треба триматися, в нашому віці ноги не хочуть гнутись так як треба і ледь ідеш, то важко, звичайно, а на другий поверх, то взагалі важко».

Коли на дільниці хтось не може піднятися на другий поверх, щоб проголосувати, то йому допомагають члени виборчої комісії чи знайомі, - розповідає Ніна Снет.

На президентських виборах у черкаській школі №25 дільниця була розташована на другому поверсі. Директорка Ольга Кочмар зазначає, що у цьому закладі освіти є три виборчі дільниці, одна з них була розташована на другому поверсі.
«Найактивніші виборці – це люди похилого віку, яким іноді складно дістатися до дільниці, крім того на дільниці яка знаходилась на другому поверсі є один чоловік, людина з обмеженими можливостями, то зрозуміло, що йому допомагали».

Під час дострокових парламентських виборів дільницю з другого поверху перенесли на перший. Її обладнають у фойє. Місця для голосування ще не обладнані. Дільничні виборчі комісії у цій школі також не сформовані, додає Ольга Кочмар. 7 виборчих дільниці із 16, які розташовані на других поверхах освітніх закладів Черкас вдалось перенести на перший, розповідає омбудсмена із захисту виборчих прав Тарас Щербатюк.

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня цього року.