Президент скасував обов’язкове носіння шкільної форми

14:06, 25 чер. 2019
 
Президент скасував обов’язкове носіння шкільної форми

Кожна школа самостійно вирішуватиме, яким буде зовнішній вигляд учня – так прокоментував відміну шкільної форми директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкас Сергій Воронов. Нагадаємо, 20 червня президент України Володимир Зеленський скасував обов’язкове носіння шкільної форми для учнів середніх шкіл.

Черкасець Ерік Скакун закінчив третій клас. Новині про відміну обов’язкового носіння шкільної форми зрадів. Говорить – у ній не дуже зручно.
Мама Еріка Катерина позицію сина підтримує.

Іншої думки черкащанка Ірина Матвєєва. Її син перейшов у четвертий клас. Каже, шкільну форму планує купувати і далі.

У освітніх закладах Черкас будуть і далі дотримуватися правил ділового стилю у виборі шкільної форми – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.
«Відбулася відміна указу щодо шкільної форми в закладах загальної середньої освіти, але і ніде нема заборони такої форми, тому більшість закладів дотримуються правил ділового стилю».

Сергій Воронов додає – у п’яти школах власний дрескод.
Від встановлених державою стандартів шкільної форми давно відмовилися у черкаській гімназії № 9 – говорить заступник директора закладу Анатолій Крат.
«Єдине, що ми вимагаємо від дітей, тому що все таки навчальний заклад, хочеться їх якось вирізняти, це діловий і строгий стиль».

Анатоілй Крат додає – деякі класи за рішенням батьківських комітетів обрали іншу форму.