У ставку черкаського КП «ЧеркасиВодоканал» з’явилася зграя диких каченят

11:01, 25 чер. 2019
 
У ставку черкаського КП «ЧеркасиВодоканал» з’явилася зграя диких каченят

У ставку черкаського комунального підприємства «ЧеркасиВодоканал» з’явилася зграя диких каченят. Фахівчиня зв’язків із громадськістю та пресою підприємства Яна Криворіг каже, що дикі качки прилітають на територію третій рік поспіль.

Лаборантки Інна Портенко та Софія Коломієць обідню перерву проводять біля ставка. І розповідають, якими смаколиками годують качок.
«Ми їх підгодовуємо. Хто, чим міг, приносив. Хто пшоно, всякі добреники, хито яйця варив навіть приносив, каченятка підкормлював так».
«Минулого року ми зраділи, тому що, звичайно, живі тварини, прекрасний настрій, потім з’явилися маленькі каченятка, ми все частіше почали відвідувати».

За словами інженера підприємства Валерія Власюка, раніше на місці ставка був фонтан. Каже, що його довелося демонтувати, щоб дикі качки почували себе, як удома.
«Три роки назад демонтували фонтан, і його облюбували качки трохи раніше, вони прилітали, прилітали, сідали і відлітали, а потім залишилися тут у нас надовго. Я думаю, уже в поколіннях вони сюди прилітають. І ми маємо надію, що і у наступному році вони тут будуть».

Фахівчиня зв’язків із громадськістю «ЧеркасиВодоканалу Яна Криворіг розповідає, що минулого року для качок облаштували хатинку, завезли ряску та зробили дерев’яник місток.
«І на наше здивування, вони дійсно залишилися на усе літо. Більше того, вони ще привели 5 маленьких каченят минулого року. І вони прожили тут до кінця літа, десь до жовтня місяця. З першими заморозками вони відлетіли. В цього році ми на їхній візит також чекали, заздалегідь підготували все, почистили водойму. І цього року ми вже маємо не 5, а 10 каченят».

Дівчина додає, що для працівників наявність на території диких качок свідчить про зміну погоди – їхній відліт означає початок зими. І каже, щороку чекають на їхній приліт.