На 200 балів ЗНО склали п’ятеро черкаських випускників

18:13, 24 чер. 2019
 
На 200 балів ЗНО склали п’ятеро черкаських випускників

На 200 балів ЗНО із математики, хімії та іноземної мови склали п’ятеро черкаських випускників. Учениця міського фізико-математичного ліцею Софія Мигаль найвищі результати отримала з двох предметів.

Одинадцятикласники Софія Мигаль і Віталій Панаско навчалися у паралельних класах. Двісті балів, каже Віталій, планував отримати з фізики, а не математики, однак вийшло навпаки.
«В принципі саме ЗНО не було складне, мені здалося, але були завдання, коли треба подумати, але я вагався».

Над однією із задач на ЗНО з хімії Софія «сиділа» найдовше. Але, із іспиту, розповідає, вийшла за 30 хвилин до закінчення.
«Я до останнього думала, що щось десь піде не так, я чекала результати вночі, коли мала вийти, бо знала, що не дочекаюся до ранку, була радість був захват, чесно не очікувала такого результату».

Серед викладачів, які готували до іспитів одинадцятикласників, вчителька математики Оксана Корнієнко. Результатами вихованців задоволена.
«Якщо дитина не працювала протягом 7-8 років, за рік–два це мало, це наполегливо і дуже довго, знаєте чудес не буває у цьому питанні».

Софія Мигаль хоче обрати медичну професію, Віталій Панаско планує пов’язати життя з програмуванням. На останок хлопець дає поради майбутнім одинадцятикласникам.
«Треба елементарно вчитися, проявляти наполегливість, робити все, що дають вчителі. І тоді буде результат. Просто треба брати і робити».