У Черкасах для зручності маломобільних людей перенесли сім виборчих дільниць

15:15, 24 чер. 2019
 
У Черкасах для зручності маломобільних людей перенесли сім виборчих дільниць

У Черкасах для зручності маломобільних людей перенесли сім виборчих дільниць із другого поверху на перший. Про це нашим журналістам повідомив омбудсмен із захисту виборчих прав Тарас Щербатюк. Загалом в обласному центрі під час президентських виборів 31-го березня 16 виборчих дільниць були розташовані на других поверхах.

На Президентських виборах одна з дільниць була розташована на другому поверсі 33 школи Черкас. Зі слів виборчого омбудсмена із захисту виборчих прав Тараса Щербатюка, на парламентських дострокових виборах дільницю перенесли до спортзалу, який розташований на першому поверсі.

Сьогодні приміщення для голосування ще не обладнані. Поспілкуватися із членами виборчих комісії нам не вдалося. На цих семи дільницях вони ще не сформовані – додає Тарас Щербатюк.

Зі слів Тараса Щербатюка, перенести зараз усі 16 дільниць на перші поверхи немає можливості, адже вони розташовані в закладах освіти і додаткових приміщень не мають.

За словами омбудсмена, в планах до місцевих виборів 2020 року перенести і решту дільниць на перші поверхи до інших приміщень. Нагадаємо, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня цього року.