У екосистемах області зафіксовано 5 найвищий рівень пожежної небезпеки

16:29, 12 чер. 2019
 
У екосистемах області зафіксовано 5 найвищий рівень пожежної небезпеки

У екосистемах області зафіксовано 5 найвищий рівень пожежної небезпеки. Про це журналістам Суспільного повідомив речник управління держслужби із надзвичайних ситуацій області Костянтин Проценко. Він додає – через високу температуру у зоні ризику торфяні поля. Що роблять рятувальники, аби вберегти екосистему, яких погодніх умов очікувати цього тижня та як черкащани рятуються від спеки – знає Ірина Філенко.

Черкащанин Максим Мина із 3-річною донечкою Діаною сьогодні у Долині Троянд купаються у фонтані.
«Проводимо тут вільний час. У нас охолоджена водичка, зазвичай, мінеральну ми не вживаємо».

Серед відпочивальників у затінку перебуває черкащанка Тетяна Шпундра із внучкою Катею, яка до Черкас приїхала на канікули.
«Зараз дуже велика спека. Ми рятуємося як? Ввдягаємо капелюха, п’ємо водичку, купаємося в річці, коли можна, але зараз вона дуже зелена, тому ми прийшли до фонтату і так ми ховаємося від спеки».

Вночі 17-22 градуси, а вдень – 32-34 − коментує нинішні погодні умови начальниця відділу гідрометеозабезпечення обласного гідрометеоцентру Ольга Прокопенко.
Фахівчиня додає – така погода збережеться до кінця тижня.
«Завтра улоговина з півндя може нам підкинути невеликі грозові дощі.
Такі погодні умови вони сприяють на накопичення шкідливих домішок в атмосфері повітрі. На зміну погоди і зниження температури, ми чекаємо 17 червня».

Речник управління держслужби із надзвичайних ситуацій області Костянтин Проценко каже, що зараз спільно із лісівниками роблять мінералізовані смуги, щоб обмежити в’їзд людей до лісу та попередити пожежі у екосистемах.
«З огляду на прогноз погоди, на метеорологічну обстановку, те, що нам повідомляє Гідрометеоцентр, то така погода протримається доволі довго, тому очікувати, що небезпека мине або стане менш загрозливою, наразі не доводиться».

Костянтин Проценко додає – через високу температуру люди шукають порятунку у водоймах. І розповідає, як повинно бути облаштоване місце для безпечного купання.
«Там, де є рятувальний пост, де перевірено дно, де встановлені буї, які обмежують акваторію, де можна медичну допомогу отримати в разі небезпеки».