Дитяча амбулаторія Другої міської поліклініки потребує ремонту

11:22, 10 чер. 2019
 
Дитяча амбулаторія Другої міської поліклініки потребує ремонту

Обдерті стіни та пожовкла стеля. Дитяча амбулаторія Другої міської поліклініки потребує ремонту. Про це журналістам Суспільного повідомила завідувачка амбулаторії – Валерія Свириденко. Із її слів, будівля діє із 1973 року. Капремонт тут розпочали торік, але вдалося оновити не все.

Черкащанка Світла Мошко декілька разів на місяць приводить трирічну доньку до масажного кабінету. Жінка каже: хоче, аби швидше відремонтували кімнату. Їй не подобаються стан підлоги, стін та стелі.

Педіатр Євгенія Яцик працює в амбулаторії 25 років. За цей час у її кабінеті не було жодних змін, - каже вона.
«Потребує ремонту амбулаторія. Видно, які стіни, яка підлога. Необхідно ремонтувати. А головне, перед мамами незручно. Вони ходять по інших поліклініках. Бачать, які там умови. Порівнюють, а тут нетрі».

А це кабінет невідкладної допомоги. Медиків переселяють із цього приміщення зараз у іншу кімнату. У першу чергу, тут необхідно вирішити проблеми з електрикою та замінити сантехніку, - розповідає медсестра Ольга Мірецька.
Кабінет, де педіатри здійснюють прийом, - показує завідувачка амбулаторії Валерія Свириденко. Розповідає, тут окрім стін і стелі, потрібно замінити систему опалення.

У коридорах недостатньо освітлення, відпадає штукатурка зі стін, на стелі тріщини, а на підлозі – дірявий лінолеум. Неприємно перебувати у таких умовах, - каже відвідувачка амбулаторії Алла Лисенко.

Торік на ремонт амбулаторії спрямували один мільйон 800 тисяч гривень – пояснює головний медик міста Олег Стадник. Цього вистачило на оновлення лівого крила: відремонтували кабінети прийому та невідкладної допомоги, коридори, туалет та ординаторську. Коштів на продовження робіт – поки немає – додає Олег Стадник. Каже, за внесення суми в Бюджет розвитку не проголосували депутати міськради.
Зі слів Олега Стадника, на завершення ремонту необхідно щонайменше два з половиною мільйони.

Автор - Тетяна Недбайло