На Черкащині стартувало зовнішнє незалежне оцінювання

14:23, 21 тра. 2019
 
На Черкащині стартувало зовнішнє незалежне оцінювання

На Черкащині стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогоріч першим випускники шкіл, коледжів й технікумів складають тест з математики. Він розпочався об 11-й годині. Зі слів проректорки з питань ЗНО і моніторингу якості освіти області Наталії Лісової, на тестування зареєструвалося 3948 абітурієнтів, із них скласти ЗНО прийшли 97 відсотків. Станом на цю годину, як розповіла, Наталія Лісова, порушень не зафіксували.

О 10-й біля Черкаської гімназії №9 збираються школярі й випускники коледжів і технікумів. Вперше зовнішнє незалежне оцінювання сьогодні складатиме учениця 24 міської школи Анастасія Баламут. Розповідає, щоб гарно скласти тест, рік займалася з репетитором.

Своєї черги, щоб зайти до пункту тестування чекають учні Будищанської школи. До Черкас вони приїхали разом з вчителькою математики. З її слів, цьогоріч вперше усі одинадцятикласники школи виявили бажання складати ЗНО з цього предмету.

Анастасія Комарова складатиме ЗНО вдруге. Розповідає, здобула фах фельдшера. Тепер хоче продовжити навчання в медичному університеті. До тесту з математики готувалася самостійно.

Загалом в цьому навчальному закладі тестування з математики складатимуть 285 абітурієнтів, - говорить Ірина Топчій. З її слів, усіх їх перевірять металодетектором.

Триватиме тестування 3 години. Його результати будуть відомі 14 червня.