Повернути лавки на площу перед палацом культури «Дружба Народів» просять черкасці

10:52, 21 тра. 2019
 
Повернути лавки на площу перед палацом культури  «Дружба Народів» просять черкасці

Їх прибрали восени. Жителі міста зареєстрували відповідну петицію на сайті міської ради. На сьогодні її підтримало 179 осіб.  Пенсіонерка Валентина Кучма 70 років проживає в Черкасах. Розповідає, що раніше лавки на площі стояли цілий рік. Торік їх прибрали вперше.

Черкащанка Інна Проценко двічі на день прогулюється на площі зі своїм однорічним сином Олександром. Для жінки відсутність лавочок приносить дискомфорт.

Заступник директора управління житлово-комунального господарства   Андрій Наумчук пояснює – лавки, які прибрали з площі не належать комунальній власності міста, тому за їхнє встановлення відповідає не міська рада.

Андрій Наумчук: «Сама площа Дружби народів знаходиться не на балансі міста, всі об’єкти, які на балансі комунальних підприємств,  ми не можемо встановлювати там нічого, тільки на бульварі Шевченка, яке на балансі «Челуаш», у парках яке на балансі «Дирекції парків».  Наскільки мені відомо, то Дружба не входить в перелік об’єктів які знаходять у комунальній власності - це власність ПАТ «АЗОТ» там встановлювати лавочки ми не маємо права по законодавству».

У коментарі «Суспільному» директор приватного акціонерного товариства  «АЗОТ» Віталій Скляров повідомив, що лавочки пофарбують і через два тижні встановлять на площі Богдан Хмельницького.