Майстер-клас із гри у шахи організував першокласник

10:30, 17 тра. 2019
 
Майстер-клас із гри у шахи організував першокласник

Майстер-клас із гри у шахи організував першокласник та батько одного із вихованців Золотоніської гімназії імені Скляренка. До основної навчальної програми у закладі чотири роки тому додали предмет «Шахова логіка». Тепер у межах цього уроку проводять різні тренінги.
Семирічний Олег Раїна сьогодні у ролі тренера. Першокласник навчає третьокласників короткої і довгої рокіровки. Сам про тонкощі інтелектуальної гри спочатку дізнався від дідуся, а потім – викладача спортгуртка.

На урок Олег взяв медалі та грамоти. Це, каже, докази наполегливої праці.

«Шахова логіка» - один із улюблених предметів Поліни Матяш. Свої навички у ній дівчина надолужує граючи вдома.

Як поставити мат за два ходи вчить четвертокласників тато одного із учнів Сергій Гордеєв. За фахом чоловік бухгалтер, грою у шахи захоплювався із дитинства.
«Так як в житті, коли ти робиш, хотіла знайти якесь рішення, тобі потрібно зважити багато за і проти так само в шахах. От зараз дітки, ніби, два ходи треба зробити, а скільки варіантів є».


Окрім майстер-класів у гімназії організовують гральні перерви. Вмостившись у крісла-мішки у коридорі, діти розпочинають партію.
«Шахову логіку» у гімназії у молодших класах викладають 4 роки поспіль. За цей час вчителі розробили навчальну програму, зошити із завданнями для дітей та методичні посібники для викладачів.