Черкащани підтримують петицію про заборону паління у літніх кафе

10:31, 15 тра. 2019
 
Черкащани підтримують петицію про заборону паління у літніх кафе

Заборонити куріння тютюнових виробів на літніх майданчиках і терасах кафе та ресторанів у Черкасах. Петицію із таким змістом до міської ради подала черкащанка Оксана Литвин. Її вже підтримали 110 осіб.

Директор одного з черкаських ресторанів Тетяна Михайлюк розповідає, окремі зони для курців та некурців передбачили під час розробки дизайну закладу. Усе – аби не порушувати права нікого із відвідувачів.


Не в усіх закладах дотримуються таких правил – говорить авторка петиції Оксана Литвин.
«Ми відвідували місцеве кафе з сином і чоловіком. Зраділи, що вже відкрили літні майданчики, ми присіли повечеряти, але не змогли цього зробити, тому що поруч із нами мужчина закурив. Звичайно піти на конфлікт із відвідувачами закладу я не могла. Звернулася до адміністратора, чому вони не забороняють паління. Вони сказали, що не заборонено».


Цей випадок для Оксани Литвин став приводом звернутися до місцевої влади, аби та відповідним рішенням заборонила паління на літніх майданчиках та терасах місцевих кафе та ресторанів.


На сьогодні із необхідних двохсот п’ятдесяти голосів петицію про заборону паління на літніх майданчиках підтримали 110 осіб. Авторка петиції сподівається – до кінця місяця кількість охочих підтримати звернення збільшиться.
Далі – рішення за депутатами – говорить заступниця міського голови Людмила Бордунос.