25-річна лейтенант поліції Олена Вакуленко стала третьою під час змагань за Кубок України з легкої атлетики

11:36, 14 тра. 2019
 
25-річна лейтенант поліції Олена Вакуленко стала третьою під час змагань за Кубок України з легкої атлетики

25-річна лейтенант поліції Олена Вакуленко посіла третє місце на дистанції 1500 метрів. Нині вона готується до Чемпіонату України з легкої атлетики. Вона поєднує роботу поліцейської із професійним спортом. Дівчина кандидат у майстри спорту України з легкої атлетики, член збірної Черкаської області, вихованка школи вищої спортивної майстерності. Тренується Олена щодня по кілька години після роботи.

Лейтенант поліції Олени Вакуленко - член комісії зі здачі фізичних нормативів кандидатів на службу, контролює проходження стажування поліцейських, бере участь у відборі спортивних команд, готує колег до тематичних чемпіонатів. Дівчина у поліції працює два роки і пригадує, що обрати професію поліцейської мріяла з дитинства.

Колега Олени – Дмитро Подольський, з нею працює півроку. Каже, що дівчина у роботі – цілеспрямована, наполеглива та уміє мотивувати інших. Олена Вакуленко розповідає - любов до спорту у неї з’явилася після перемоги її брата на змаганнях, тоді він привіз додому медаль. Професійно легкою атлетикою дівчина займається 15 років.

Президент федерації легкої атлетики Леонід Сіренко каже, що спортсменка Олена Вакуленко спеціалізується на бігові на середніх дистанціях: 800 і 1500 метрів.

Зараз дівчина готується до Чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді у Кропивницькому.