Об’ємний макет переправи через Дніпро створюють студенти-дизайнери для дітей з вадами зору

11:02, 18 кві. 2019
 
Об’ємний макет переправи через Дніпро створюють студенти-дизайнери для дітей з вадами зору

Через дотики пізнати з чого складається міст та як рухається потяг по залізничній колії. Об’ємний макет переправи через Дніпро, що у Черкасах, створюють студенти-дизайнери державного технологічного університету для дітей з вадами зору. Зі слів професорки кафедри Інни Яковець: це своєрідний посібник з географії.


Студент-дизайнер Євгеній Прудиус відповідає за залізничну дорогу. Конструкція мосту – металева, дамба виготовлена з пінопласту, рейки – зі шматочків цупкого картону.
«Вирізали цей міст з металу товщиною 2 мм на спеціальному станку лазерному і ми всі ці деталі, очистили від мастила і підготовили до фарбування. Залишилися більш декоративні роботи – це імітація грунту і землі.»

Над ескізом мосту упродовж 2 днів працював Олексій Харченко.
Виконують цю роботу студенти у межах навчальних дисциплін із промислового дизайну. Зі слів старшого викладача Олександра Луговського – такий досвід корисний для майбутніх спеціалістів.

«Це фактично робота з конкретним замовником – це дуже важливо, тобто для студентів це напрацювання матеріалу, який умовно кажучи йде в стіл, а вже має конкретну реалізацію і конкретну користь.»

Ще один макет – імітація зрізу шару земної кори – у процесі розробки.
Такі тактильні посібники студенти виготовляють не вперше. Торік об’ємний макет ландшафтної території передали до черкаської спеціалізованої школи-інтернату.
Завершити роботу студенти планують за декілька тижнів.