Учнів, які розпилили газ в першій гімназії Черкас, знайшли

17:02, 15 кві. 2019
 
Учнів, які розпилили газ в першій гімназії Черкас, знайшли

Про це кореспондентам Суспільного повідомив начальник Головного управління нацполіції області Валерій Лютий. Подія сталася сьогодні близько 12-ї години. 75 дітей скаржилися на сльозотечу, запаморочення та кашель. З такими симптомами до обласної дитячої лікарні госпіталізували 68 дітей. В якому стані нині школярі та що загрожує порушникам – розкаже Юлія Норовкова.

До першої міської гімназії Черкас прибули працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій, медики та поліцейські. Батьки забирають учнів зі школи завчасно.

Зі слів директора навчального закладу Сергія Саєнка, відбулося розпилення перцевого газу.

Сергій Саєнко: «Об 11:35, коли закінчилась нарада із активом, я вийшов, і направлявся до свого кабінету. Гардеробниця Алла Черненко сказала, що щось в горлі дряпає, першить, щось таке сталося. Вже на той момент дітей майже не було,  тільки ті, які добігали із активу, я відразу зрозумів, що щось було розпилено. Підозри підтвердилися, і через кілька хвилин ми повідкривали всі вікна двері, але деякі діти почали покашлювати. Тому викликали МНС, приїхали всі служби, і було встановлено, що розпилили газ перцевий із балончика».

На місці події працювало  20 карет швидкої медичної допомоги – говорить директор обласного центру екстреної медичної допомоги Ігор Фесун.   Ігор Фесун: «Більше шестидесяти дітей, бо в дітей були синдроми подразнення  очей, сльозотеча, кашель, декому трохи важко дихати. Тому було прийняте рішення доставити їх в дитячу обласну лікарню для більш точного діагнозу та обстеження».

Школярів  залишать у лікарні до ранку для обстеження – розповідає головний лікар медзакладу.  Батьки, які відмовляються від  госпіталізації дітей, забирають їх додому під розписку.

Микола Кондрацький, головний лікар черкаської обласної дитячої лікарні:

«Із них важких немає.  Але враховуючи те, що ми не знаємо, який газ  розпилили  і які будуть наслідки через деякий час тому було прийнято рішення, що ми всіх положимо, обстежимо, зробимо аналізи і кров і мочу  і тоді вже будемо знати причини. Перші симптоми – це сльозотеча, запаморочення, кашель».

Зі слів начальника головного управління нацполіції області Валерія Лютого, учнів, які розпилили газ, знайшли: «Працівниками поліції були встановлені ці  люди  на даний час проводиться перевірка, вилучено декілька балончиків, попереднього із газом,  який має деративну дію».

За словами речника управління нацполії області Дмитра Грищенка, порушників підозрюють у хуліганстві. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.