70 команд із 19 навчальних закладів Черкащини взяли участь в обласному фестивалі робототехніки

14:36, 10 кві. 2019
 
70 команд із 19 навчальних закладів Черкащини взяли участь в обласному фестивалі робототехніки

Він відбувся сьогодні в Черкаському державному технологічному університеті. Зі слів організатора заходу Артема Гончарова, у такий спосіб педагоги  прагнуть  заохотити школярів займатися науковими розробками.

Шестикласник Ігор Коляда з Христинівки показує свого робота-поліцейського. Його хлопець зробив за місяць.

Участь у фестивалі робототехніки школяр бере вперше. Разом з ним сюди приїхав Максим Подолян. Хлопець розробив автоматизовану вітрову електростанцію. Нам демонструє як вона працює.

До заходу учасники гуртку робототехніки Христинівського будинку дитячої та юнацької творчості  готувалися  два місяці, - розповідає Надія Черчук.

Сергій Степаненко зі Смілянської школи №1 пропонує, як очистити планету від  пластику. Школяр розробив установку, яка допоможе утилізувати сміття.

Проекти, які сьогодні презентують учасники заходу,  журі оцінює у чотирьох категоріях.

З цим погоджується вчитель інформатики Сергій Пірлов. У його команді – четверо школярів, вони створили проект з «відновлювальної енергії».

Участь у  перегонах мобільних роботів на основі лего беруть 36 команд області. Зі слів судді змагань Максима Бондаренка, журі оцінює здатність роботів якомога тонічне проїхати по лінії.