12 вилучених сіток та 4 риболовні екрани – результат відпрацювання річки Рось у межах операції «Нерест 2019»

10:06, 8 кві. 2019
 
12 вилучених сіток та 4 риболовні екрани – результат відпрацювання річки Рось у межах операції «Нерест 2019»

Знаходити заборонені знаряддя лову та боротися із браконьєрами інспекторам черкаського рибоохоронного патруля допомагали студенти. Ця металева  конструкція – один із видів браконьєрського знаряддя. Заплутавшись у ньому, риба потрапляє у пастку.

Павук – стаціонарний, ним рибалки керують з допомогою лебідки, яка кріпиться до дерева. Її рибінспектори також конфіскують.

Човни, що стоять поблизу теж вилучають, як «нічийні». Грузити їх до вантажівки допомагають представники громадських організацій та студенти. Серед них  - третьокурсник Сергій Марцин.

Заборонене знаряддя лову пломбують. Це для того, щоб унеможливити повторне використання сітки – розповідає головний державний інспектор Роман Стеценко. Чіпують  також плавзасоби.

Русло Росі, яке впадає в Дніпро – одне із найбільших нерестовищ на Черкащині, тут плітки, щуки, окуні та карасі ростуть і розмножуються, тому лов заборонений.

Порибалити на річку сьогодні прийшли місцеві жителі.

Йдучи вверх по річці, патруль знаходить ще одну сітку. Її тільки-но протягнули, розповідає заступник начальника управління охорони водних біоресурсів Андрій Тичков.

операція «Нерест» триватиме два місяці до 9 червня. Доти ловити рибу можна лише у спеціально відведених місцях.