Як працювати в новій українській школі та зацікавити дітей навчали вчителів початкових класівна базі Черкаської школи №12

10:56, 22 бер. 2019
 
Як працювати в новій українській школі та зацікавити дітей навчали вчителів початкових класівна базі Черкаської школи №12

Семінар для педагогів організував міський методичний кабінет установ освіти. 

У першому класі черкаської школи №12 урок «Я досліджую світ». Школярі мають вивчити тему «Великдень».

Спочатку першокласники роблять звукову модель слова. Потім за допомогою  лего-цеглинок розв’язують приклади. Усе - в ігровій формі.  

Діти вчаться рахувати за допомогою паперових грошей, освітні ролики вчителька демонструє їм на екрані телевізора.

Урок у школярів інтегрований. Це означає, що вони вивчають традиції свята, поєднуючи це з математикою, українською мовою і читанням, - розповідає вчителька початкових класів Світлана Савонік.

Аби дізнатися про сучасні методики нової української школи, на уроці «Я досліджую світ» присутні вчителі початкових класів з інших навчальних закладів міста.

Реформа освіти стосується не лише першокласників, а й інших учнів, - розповідає вчителька початкових класів Ольга Чередніченко. Вона викладає в 4-А. Сьогодні її учні вивчали життя і творчість Тараса Шевченка, використовуючи смартфони.

Участь у семінарі беруть 33 учительки з різних шкіл міста. Зі слів тренерки нової української школи Валентини Мединської, педагогів зібрали, аби ті дізналися про нові форми роботи й впроваджували їх в освітній процес.