Першою у Черкасах скористалася соціальним урядовим проектом «Муніципальна няня» містянка Людмила Маловиця

11:25, 14 бер. 2019
 
Першою у Черкасах скористалася соціальним урядовим проектом «Муніципальна няня» містянка Людмила Маловиця

Вона має двох синів. Молодшому – Тимофію – рік і місяць. Договір на відповідні послуги жінка уклала з бабусею хлопчиків – Надією Маловицею. Сьогодні Людмила звернулася до органів соцзахисту щодо відшкодування державою послуг няні. Надія Маловиця стала першою муніципальною нянею у Черкасах. Обов’язки жінка виконує з 1-го березня -  однорічного Тимофія доглядає тричі на тиждень. Такими є умови договору, який вона уклала з мамою хлопчика, своєю невісткою Людмилою Маловицею.

Охочі стати муніципальною нянею мають бути оформлені як підприємці. З цим Надія Афанасіївна клопоту не мала.

За умовами договору за годину роботи Надія Афанасіївна отримує 20 гривень. Згідно із проектом, держава відшкодовуватиме сім’ям кошти за послуги няні у розмірі прожиткового мінімуму 1626 гривень.

Сьогодні Людмила Маловиця звернулася до управління соцзахисту населення, аби дізнатися, чи почала діяти у Черкасах програма відшкодування витрат на послуги няні.

Цього виявилося недостатньо – говорить Людмила Маловиця.

Людмила Маловиця стала першою черкащанкою, яка звернулася по проекту «Муніципальна няня» - повідомила начальниця відділу прийому громадян управління соцзахисту населення Олена Фурса.

Нагадаємо, соціальний проект «муніципальна няня» діє з  1 січня 2019 року. На його реалізацію Уряд у Державному бюджету заклав 500 мільйонів гривень. Цією допомогою зможуть скористатися 25 тисяч сімей.