Відповідально ставитися до домашніх тварин і допомагати безпритульним навчали другокласників Черкаської школи №8 на уроці доброти

10:12, 14 бер. 2019
 
Відповідально ставитися до домашніх тварин і допомагати безпритульним навчали другокласників Черкаської школи №8 на уроці доброти

Усе - у рамках проекту «Біоетика», який освітні заклади міста реалізують спільно з благодійним фондом «Щаслива лапа». Учні 2-А Черкаської школи №8 клеять на дошку стікери, де написали про свої хороші справи. Так у класі розпочинається урок доброти.

Наступне завдання для школярів – відгадати емоції тварин. Соломія СиньОва має вдома котика. Тому, каже дівчинка, запам’ятала, що означає поведінка тварин.

Далі діти об’єднуються в групи. Разом мають з’ясувати, що  потрібно  тваринам для щасливого життя.

Це завдання сподобалося Нікіті Воскресі. Зі слів школяра, сьогодні на уроці він дізнався як треба ставитися до тварин.

Такі уроки доброти у школі проводять регулярно, додає вчителька. Методичні матеріали для занять, презентації і відео надав благодійний фонд «Щаслива лапа». Вчителі вдосконалюють напрацювання і застосовують їх під час уроків.

Відповідально ставитися для тварин у школі навчають учнів від 1 до 11 класів: під час виховних годин та уроків біології.

Проект «Біоетика» у навчальних закладах Черкас реалізують третій рік, - розповідає Світлана Люлько. Цього навчального року участь у проекті бере 16 шкіл.