У селі Буда-Орловецька на Городищині відновили перевезення дітей до школи та садочка

11:18, 1 бер. 2019
 
У селі Буда-Орловецька на Городищині відновили перевезення дітей до школи та садочка

Витрати взяла на себе Мліївська громада, до якої входить село. Про це журналістам Суспільного повідомив голова ОТГ Василь Микитенко. Нагадаємо, торік у вересні та жовтні діти з Буди-Орловецької у сусіднє Городище на навчання ходили пішки.

О 07.20 жителька Буди-Орловецької Олена Жукова веде у центр села сина Іллю. Там його чекає автобус. Водій відвезе хлопчика до дитсадка у Млієві.

Ілля почав відвідувати дитсадок у 6 років. Дошкільного  закладу у Буді-Орловецькій немає. Найближчий  – у райцентрі, за 15 кілометрів. Рейсовий автобус туди не ходить.

Мліївській дитсадок відвідують восьмеро дітей з Буди-Орловецької. Сюди їх почали возити торік, у листопаді. Тим же автобусом нині підвозять і учнів до Мліївської школи №2. Їх шестеро, - розповідає директорка закладу Тетяна Кравець.

Раніше діти навчалися в сусідньому Городищі. Туди їх возили за рахунок району. Пізніше платити за автобус він припинив. Діти до шкіл добиралися власним ходом.  Тоді, Микола Кирпатий, начальник Городищенського відділу освіти, пояснив, що фінансувати довезення  дітей до садочків і шкіл має громада, до якої належить село.

Зі слів голови Мліївської громади, Василя  Микитенка, тоді не погодилися, бо діти навчалися в Городищі  і освітня субвенція залишалася у районному бюджеті.

Не уклавши договір з райрадою, громада, каже Василь Микитенко, переконала дітей навчатися у Мліївських закладах. Коли ті погодилися, найняла автобус у місцевому  Інституті помології імені Симиренка.

Нині перевезення дітей з Буди-Орловецької до Млієва обходиться громаді у 17 тисяч гривень на місяць.

Зі слів Тетяни Кравець, нині школярі звикають до нового навчального закладу і показують гарні результати в навчанні.