Волонтер Корпусу Миру Білал Ямак півроку проходить службу у Смілі.

9:48, 20 лют. 2019
 
Волонтер Корпусу Миру Білал Ямак півроку проходить службу у Смілі.

Вивчає українську мову, відвідує екскурсії Черкащиною та розповідає про свій досвід. Хлопець працює у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. «Від задумки запросити волонтера Корпусу Миру до приїзду пройшло 1,5 роки», − розповідає директорка закладу Інга Гончаренко. Протягом цього часу працівники центру проходили співбесіди та готувалися до приїзду Білала. Наша Ірина Філенко відвідала захід, який організували волонтер Корпусу Миру та працівники молодіжного соціального центру.

 «До приїзду волонтера готувалися і на нього чекали аби він поділився напрацьованим досвідом», − каже Інга Гончаренко. Жінка додає, що спеціалізацією Білала є «неконфліктне спілкування», і він має досвід роботи із біженцями. Волонтер Корпусу Миру Білал Ямак два роки тому відвідав Україну, і той досвід перебування став вирішальним під час вибору країни для проходження служби. Білал мав кілька зустрічей зі студентами навчальних закладів, у яких розповів про волонтерський досвід:

За словами українського партнера та фахівця із соціальної роботи центру Олександра Зінкевича, за пропозицією волонтера, у Смілі вперше відбувся захід «Відкритий мікрофон». У Смілі волонтер Корпусу Миру Білал Ямак пробуде ще півтора роки.