Другий день поспіль сміляни збираються біля міськради

16:14, 19 лют. 2019
 
Другий день поспіль сміляни збираються біля міськради

Вони просять очільника Сміли та підприємство-теплопостачальника перерахувати платіжки за тепло. Зі слів смілянки  Надії Темченко, опалення за  січень у 2,5 - 3 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Смілянка Ніна Кудря показує платіжки за комунальні послуги, які отримала у січні. Каже, сума удвічі більша, ніж у грудні. Жінка від сплати відмовляється. 

Сміляни збираються біля міської ради другий день поспіль.  

Виконувач обов’язків міського голови Сміли Віктор Федоренко пояснює – перерахувати плату за тепло до 17 лютого вони не встигли.

Директор комунального підприємства «Смілатеплокомуенерго» Станіслав Голубець високі тарифи за опалення    пов’язує із тим, що частина містян перейшла на індивідуальне опалення.

Нагадаю, тепло в оселях смілян та на об’єкти соцсфери подали із запізненням, 15 листопада минулого року, після розпорядження Президента України. Опалювальний сезон у місті мав розпочатися 23 жовтня. Єдиний постачальник тепла - підприємство «Смілатеплокомуненерго» - не мав контракту із продавцями газу через борги попередника – приватної компанії «Смілаенергоінвест». Рішення про реструктуризацію боргу і укладення договору із НАК «Нафтогазу» депутати смілянської міськради ухвалили на позачерговій сесії 23 листопада.