Суспільне Новини серед лідерів дотримання журналістських стандартів — перша хвиля моніторингу ІМІ у 2021 році

Суспільне Новини серед лідерів дотримання журналістських стандартів — перша хвиля моніторингу ІМІ у 2021 році

2 кві. 2021

Сайт новин Суспільного мовника suspilne.media увійшов до переліку сайтів із найвищими показниками дотримання журналістських стандартів, понад 96% — за результатами щоквартального моніторингу Інституту масової інформації на предмет дотримання професійних стандартів у провідних українських онлайн-медіа. 

Читайте також: Суспільне — серед лідерів із дотримання гендерного балансу

Також до переліку потрапили сайти «Дзеркало тижня», «Українська правда», «Український тиждень», «Букви» та Укрінформ. В ІМІ зазначають, що переважну більшість новин на вказаних ресурсах написано без жодних порушень професійних стандартів журналістики.

«У середньому дотримання стандартів на цих сайтах становило 96,4% в першому кварталі 2021 року. Це на 0,5% нижче, ніж у четвертому кварталі 2020 року. Єдиним сайтом, на якому зафіксовано покращення, виявилося «Суспільне», на всіх інших топсайтах рівень дотримання стандартів практично не змінився», — зазначається у звіті ІМІ.

Також на сайті Суспільне Новини не зафіксовано порушень стандарту балансу думок і точок зору. 

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.