Проєкт «Радіодень» від сьогодні можна дивитись і на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ

Проєкт «Радіодень» від сьогодні можна дивитись і на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ

1 бер. 2021

З 1 березня щоденний  проєкт UA: Українське радіо Рось «Радіодень» транслюватиметься і на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ. Над програмами працює команда редакторів суспільного радіо. Кросплатформність забезпечують інженерно-технічна служба і діджитал-група Суспільного Черкащини. Дивитись «Радіодень» можна о 12:10 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ, слухати о 12:20 — на хвилях UA: Українське радіо Рось, згодом запис ефірів також можна переглянути на сайті UA: ЧЕРКАСИ. 

Читайте також: У ефірі UA: ЧЕРКАСИ побільшає випусків місцевих новин

«До запуску спецпроєкту “Радіодень” ми готувались завчасно, — розповідає менеджерка UA: ЧЕРКАСИ Віта Каюк. —  У 2020 році відремонтували радійну студію, придбали звукові підсилювачі-розподілювачі та пантографи для мікрофонів. У реалізації запуску максимально допомогла центральна дирекція АТ «НСТУ» надавши нам камери та робочу станцію з програмним забезпеченням V mix». 

«Про створення телеверсії програми "Радіодень" ми думали ще з 2018 року. Тоді не було такої технічної можливості, адже хотіли цю програму робити саме в атмосфері радіостудії, не порушуючи її формату. А для цього треба було, як мінімум, десь знайти відеокамери і відремонтувати приміщення, — додає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Нарешті все зроблено і тепер постійні радіослухачі зможуть не лише чути, а й бачити улюблених ведучих. Щодня о 12:10 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ можна буде дивитись радіоефіри, поки що вони виходитимуть у записі».

 

Команда радіо пройшла навчання, щоб вільно почуватись перед камерою і разом з тим утримати увагу радіоаудиторії.

«Зараз контент не може належати тільки одній платформі. Це вимога часу, — зазначає редакторка Олена Захарова. — Ще раніше ми почали інтегруватися у діджитал. З радіопрограм створювали статті. Тож, певним чином – це логічний процес, хоча і трохи незвичний для радійників. Адже радіо – це особлива атмосфера, інше сприйняття, зокрема й завдяки відсутності картинки. Втім, особливість проєкту у тому, що ми працюємо перш за все для радіослухача і немов би зазираємо за лаштунки радіо у телеверсії. Сподіваюсь, буде цікаво усім».

Читайте також: Суспільне оголошує конкурс на виробництво скетчкому «Бюджетники»

 Нагадаємо, оперативні новини про Черкащину можна читати на діджитал-платформах Суспільне Черкаси:

Телеканал UA: ЧЕРКАСИ і радіо UA: Українське радіо Рось можна дивитись і слухати також онлайн на сайті філії.