Суспільний мовник висвітлюватиме об’єднавчий собор українських православних церков

Суспільний мовник висвітлюватиме об’єднавчий собор українських православних церков

17 гру. 2018

Цієї суботи, 15 грудня, телеканали Суспільного UA: ПЕРШИЙ та UA: КРИМ мовитимуть у режимі спецефіру, щоб надати глядачам оперативну інформацію щодо об’єднавчого собору, який відбудеться в Софійському соборі в Києві. Цього дня учасники собору мають проголосити створення української автокефальної православної церкви, затвердити її статут і обрати предстоятеля.

О 9:30 розпочнеться пряма трансляція об’єднавчої молитви на Софійській площі за участі Президента України Петра Порошенка. По закінченні — спецвипуск “Теми дня”, протягом якого ведучий Андрій Андрушків спілкуватиметься із запрошеними до студії експертами щодо можливості створення автокефальної церкви в Україні. Ця трансляція та спецвипуск також будуть в ефірі телеканалу UA: КУЛЬТУРА.

О 13:00 та 16:00 перед спецвипуском новин — прямі включення із Софійської площі. Репортери Суспільного інформуватимуть глядачів про останні події та важливі рішення, ухвалені на той час.

О 19:00 — спецвипуск новин. Одразу після нього ведуча Христина Стебельська обговорить процес об’єднавчого собору з експертами в студії під час короткого спеціального випуску “Теми дня”.

О 21:00 на глядачів чекає підсумковий спецвипуск новин, а о 21:25 — спецвипуск “Теми дня”, в якому Христина Стебельська разом із гостями студії підіб’є підсумки дня та розповість про ухвалені собором рішення щодо української автокефальної церкви. Підсумкові спецвипуски новин і “Теми дня” також будуть в ефірі телеканалу UA: КУЛЬТУРА.

Нагадаємо, 11 жовтня телеканали Суспільного мовлення в рамках спецпроекту “Томос: що далі?” оперативно висвітлювали результати засідання Синоду Константинопольського патріархату, який підтвердив продовження процедури надання автокефалії церкві України.