UA: Українське радіо Рось мовить з нової студії

UA: Українське радіо Рось мовить з нової студії

16 лис. 2020

Запуском нової радіостудії відзначила професійне свято команда Суспільного Черкас. Журналісти UA: Українське радіо Рось від сьогодні працюють у сучасному приміщенні. 

За словами менеджерки філії Суспільного у Черкасах Віти Каюк, приміщення зазнало кардинальних змін. Було знято старе облицювання,  стіни обшиті сучасними шумопоглинальними плитами, зроблено облицювання каркасів стелі перфорованими плитами, встановлено басові кути та басові ловушки, закуплено нові пантографи під мікрофони та меблі. 

«Ми встигли завершити основні етапи робіт до професійного свята. Осучаснили студію і  дотримались всіх професійних стандартів, — зазначає менеджерка філії Суспільного UA: ЧЕРКАСИ Віта Каюк. — Маємо майданчик для проведення радіотелеефірів. Тепер глядачі зможуть нас не лише чути, а й бачити».

Такий масштабний ремонт у приміщенні було зроблено вперше з часу запуску у експлуатацію (з 1981 року), до цього обходились косметичними роботами.   

«Радіостудія — це було перше місце, куди я запросила менеджерку філії одразу після її призначення в лютому 2020 року, — розповідає продюсерка філії UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. —  На той момент вже понад рік обговорювали ідею організації майданчика для проєкту «Радіодень», який виходив би в ефір одночасно на різних платформах — радіо, ТБ і діджитал. У можливість глобального ремонту я не надто вірила, зважаючи на традиційне недофінансування Суспільного мовлення, думала хоча б про косметичний. А у березні ще й почався карантин. Але Віта Василівна зсунула справу з мертвої точки». 

Олена Баніна каже, що нова студія — це результат дещо виснажливої, інколи нервової, але творчої та дружньої роботи багатьох працівників Суспільного, як Черкаської філії, так і центральної дирекції. Попереду її технічне дооснащення, але вже нині тут проводять записи і запрошують гостей.

 



«Дуже раді відкриттю оновленої студії. Ще  на етапі планування ми намагались максимально врахувати якість звуку, якість картинки для спільних з ТБ проєктів, зручність для роботи ведучих і атмосферу для гостей, — розповідає журналістка Олена Захарова. — У вісімдесятих роках минулого століття ця студія була однією з кращих в області та відповідала всім вимогам звукозапису того часу. Нашим завданням було зберегти її акустичні параметри, але водночас розширити функції та осучаснити».

Нагадаємо, Суспільне Черкаси можна слухати і дивитись онлайн,  на цифрових платформах:

Також подкасти UA: Українське радіо Рось  можна слухати тут.